ript> پرسش و پاسخ از کارشناسان – موسسه بین المللی حقوقدانان آسیا | دفتر وکالت | موسسه بین المللی حقوقی موسسه بین المللی حقوقدانان آسیا | دفتر وکالت امروز ۱۴۰۳/۰۱/۱۰

پرسش و پاسخ از کارشناسان

سوال: سلام و عرض ادب. عذر می خوام سوالی که ازتون داشتم این هست که با اینکه من زمانی که بنده مجرد بودم پاسپورت خودم رو گرفتم و بعد از اون ازدواج کردم، آیا اینطوری هست که اگر بخوام مسافرت خارجی برم حالا چه خودم تنها چه با تورهای مسافرتی، باید نامه کتبی از اجازه همسر داشته باشم؟ ممکنه چه ایرادی به من گرفته بشه؟
پاسخ: با سلام، نظر به ماده ۱۹ و ۱۸ قانون گذرنامه؛ در صورتی که موانع صدور گذرنامه بعد از صدور آن حادث شود یا کسانی که به موجب ماده ۱۸ صدور گذرنامه موکول به اجازه آنان است‌از اجازه خود عدول کنند از خروج دارنده گذرنامه جلوگیری و گذرنامه تا رفع مانع ضبط خواهد شد. یکی از موانع بند ۳ از ماده ۱۸ می باشد که اجازه و موافقت کتبی شوهر را شرط صدور گذرنامه قرار داده است. نظر به مواد فوق و جاری شدن شرایط ماده ۱۹ از خروج شما جلوگیری به عمل امده و طبق قانون گذرنامه شما ضبط خواهد شد.

سوال: باسلام وخسته نباشید مادرم برادری داشت که فرزند نداشت پس از فوت برادر سهم الارث خود را دریافت نمودولی برادر مرحومش زمین کشاورزی مشترک از سهم الارث پدری با برادر دیگرش داشت که از آن زمینها سهمی دریافت نکرده است وخودش ۱۵ سال بعداز برادر مرحومش فوت نموده آیا ما می توانیم تقاضای سهم الارث مادرمان را از دائیمان بنمائیم سندی که داریم تقسیم نامه پدربزرگ است که درآن زمینهای کشاورزی مشترکا به دوبرادرداده شده است .
پاسخ: ضمن عرض سلام به استحضار شما می رسانم مادر شما پس از نامبرده فوت کرده و آن برادرش سهمی داشته که محفوظ است و وراث بعدی می توانند با اخذ گواهی حصر وراثت و سپس تقاضای تحریر ترکه و مطالبه سهم الارث را بنمایند و مدرک شما در صورت ارائه و نداشتن نقص مورد قبول است .فلذا پس از تکمیل مقدمات دعوی آن را طرح و در صورت اثبات مورد رای بر له شما صادر میشود موفق و منصور باشید.

سوال : با سلام بنده مدتی پیش کارگاهی را به دو نفر ماهانه یک میلیون اجاره و ۲۰ میلیون پیش اجاره دادم ولی پس ازچتد هقنه با ان دو نفر و شحص چهارمی با یکدبگر شریک شدبم ولی آن دونفر پول رهن را بعنوان اورده خود بحساب اورده و سهم برای خود برداشتن حال میخواهم بدانم تکلیف پول رهن چه میشود و نفر چهارم چه تکلیفی دارد وچکار باید بکنیم ممنون میشم از راهنمایی شما
پاسخ: با سلام با یستی شما یک قرارداد مشارکت با دیگر شرکا تنظیم کنید که در این شرکت نامه باید سهم و آورده و موضوع و مدت شرکت و نفع هریک بصورت دقیق ذکر شود در غیر این صورت اصولا این اعمال شرکت محسوب نمی گردد . ودر صورتی که با شما همکاری ننمایند از طریق اظهار نامه آنها را دعوت به تنظیم شرکت نامه با قیودی که گفتم نمایید و در صورتی که اقدام نکردند به استناد همان قرارداد اجاره مطالبه اجاره بها و یا تخلیه نمایید. مگر قرارداد شرکت بین شما باشد که در این صورت باید براساس آن رفتار کنید و آنها را وادار کنید که سهمشان را اگر پرداخت نکرده اند پرداخت کنند. موضوع بعدی اینکه در شرکت هر شخص اورده ای دارد مثلا شما مکان را فراهم می کنید و دیگران پول نقد یا ماشین الات می اورند که در شرکت باید بابت منافع محل و ماشین الات اجرت المثل تعیین و به سهم هر اورنده اضافه کنید. در مورد پول رهن اگر اورده قرار بگیرد تابع مقررات کلی شرکت در نفع و ضرر می باشد و نفر چهارم هم باید مقداری که بعنوان سهم برای وی تعیین کرده اید پرداخت کند. در هر صورت بهتر است حضوری با یک وکیل مشورت کنید.

سوال : سلام و عرض ادب.مبلغ ۵۰۰ میلیون سفته و ۵۰۰ میلیون چک به عنوان ضمانت به شخصی داده و در ازای آن پروانه داروخانه به اینجانب که دکتر داروساز هستم واگذار شد برای مدت یکسال.بعد از اتمام قرار به علت اینکه فرارداد تک نسخه بود و نزد من قرار نداشت طرف مقابل من اقدام به اجرای سفته ها کرد و من هم توسط وکیل اقدام به استرداد لاشه چک و سفته کردم.بعد از گذشت دو سال و تشکیل حدود ۱۰ جلسه دادگاه و حضور و شهادت شاهدان قرارداد اینجانب رای به نفع خود و ابطال سفته ها کردم.اینجانب از شما میخواهم مبلغی که میبایست به وکیل به عنوان حق الوکاله بدهم چقدر است.با سپاس.
پاسخ: با سلام اولا قراردادمالی تابع توافق است و طرفین می توانند لبشتر یا کمتر از تعرفه قانونی توافق کنند . ثانیا در مورد شما دو پرونده بوده یکی اقدام شخص به مطالبه چک و سفته ها و دیگری اقدام شما برای استرداد بوده در این خصوص اگر دو پرونده جدا بوده دو حق الوکاله دارد . حق الوکاله چک و سفته ها اگر طبق تعرفه باشد تا صد میلیون ۴۲۰۰۰۰۰تومان می باشد و بالاتر از صد میلیون سه درصد می باشد و حداکثر حق الوکاله هم بیست میلیون می باشد. در دعوی استرداد لاشه اسناد هم توافقی می باشد .و اگر توافق نکنید باز براساس تعرفه عمل می شود. یعنی تا ده میلیون شش درصد تا صد میلیون چهار درصد وتا پانصد میلیون سه درصد و بالاتر از این دو درصد می باشد.